Cremebruleerecept.nl

De lekkerste creme brulee recepten

Crème Brûlée

Crème Brûlée

Ingrediënten:


Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 2 uur en 15 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
3.88 sterren - gebaseerd op 16 reviews

Ingrediënten voor: Extra benodigdheden:

Het betreft hier de normale crème brûlée. De crème brûlée moet 2 uur in de koelkast staan om af te koelen. Het is een heerlijk toetje. De bovenste laag is hard en de crème is zacht, dit is een heerlijke combinatie.

Bereiding Crème Brûlée:

Doe de slagroom in een steelpannetje. Zo kun je hem goed vast houden wanneer je moet roeren. Breng de slagroom aan de kook. Schraap het merg van het vanillestokje in de pan. Dit doe je door het stokje door de helft te snijden in de lengte, met een mespunt kun je het merg er goed uithalen.

Zorg dat je de dooiers en het eiwit apart hebt. Bij de dooiers voeg je suiker en klop dit goed met een garde. Voeg de slagroom bij het eigeel en klop snel. Giet het geheel terug in het steelpannetje. Laat het even op hoog vuur staan. Je ziet vanzelf wel wanneer de crème dik word. Er verschijnen na een tijd grote luchtbellen, dan mag je het pannetje van het vuur halen. Giet de crème meteen over in vuurvaste schaaltjes. Laat dit nu 2 uur in de koelkast staan om af te koelen. Zo blijft de crème mooi dik en is de crème straks het lekkerst.

Verdeel de rietsuiker over de crème. Het hoeft maar een dun laagje te zijn maar het moet wel bedekt zijn. Pak de brander en brand totdat het een mooi bruin korstje word. Doe dit geleidelijk. Laat het even afkoelen, dan kun je je laagje het beste controleren. Het moet een harde laag zijn.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: