Cremebruleerecept.nl

De lekkerste creme brulee recepten

Creme brulee schaaltjes

Het maken van een crème brûlée recept is niet moeilijk en wordt op deze site meerdere keren uitgelegd. Natuurlijk heb je wel een aantal ingrediënten nodig en moet je het juiste keukengerei in huis hebben. Het zal anders niet lukken om een mooi nagerecht op tafel te zetten. Een brander kan handig zijn maar crème brûlée schaaltjes mogen eigenlijk niet ontbreken.

Investeren in goed keukengerei loont en de schaaltjes zijn ook voor andere recepten te gebruiken. Bij de aankoop zijn er echter een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo zijn recepten vaak bedoeld voor vier personen, wat betekent dat je minstens vier crème brûlée schaaltjes in huis moet hebben. Indien je het toetje voor meer personen wilt bereiden, zijn extra bakjes aan te raden.

Welke crème brûlée schaaltjes kopen?

crème brûlée schaaltjes Ook zitten er nog verschillen in de kommetjes die worden aangeboden. Sommige varianten zijn redelijk hoog terwijl er ook plattere crème brûlée schaaltjes te koop zijn. Vaak zorgen plattere schaaltjes voor een sneller resultaat terwijl het gaar worden bij diepere bakjes langer duurt. Het is onder meer afhankelijk van het recept welke variant het beste resultaat geeft.

De crème brûlée schaaltjes worden vaak van aardewerk of keramiek gemaakt en zijn in meerdere kleuren op het internet te vinden. Het gros is bruin, wit of zwart van kleur maar er zijn ook gekleurde varianten. Aardewerk producten zijn hittebestendig tot 260 °C en vriesbestendig tot -18 °C. Het is dus geen probleem om deze schaaltjes in een hete oven, magnetron, vriezer of vaatwasser te plaatsen.

Het is verstandig om een set crème brûlée schaaltjes aan te schaffen. Je kunt ze ook apart bestellen maar vaak is het voordeliger om een set met vier stuks te kopen. Merken zoals Jamie Oliver, Le Creuset of Revol Belle Cuisine bieden deze mogelijkheid.


Laat een reactie achter: