Cremebruleerecept.nl

De lekkerste creme brulee recepten

Crème brûlée met vanille

Crème brûlée met vanille

Ingrediënten:


Aantal personen: 6 tot 7
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
1.5 sterren - gebaseerd op 2 reviews

De crème brûlée met vanille lijkt sterk op het originele recept. Het dessert is eenvoudig maar heeft toch een stevige vanillesmaak door de toevoeging van het stokje en extract. Om de smaak nog sterker te maken kun je een grotere hoeveelheid toevoegen. Het originele recept voor deze crème brûlée met vanille bevatte 5 eidooiers maar de toetjes worden met 6 eieren bereid. Hierdoor is de smaak net wat beter.

Bereiding Crème brûlée met vanille:

De crème brûlée met vanille wijkt qua bereiding niet veel af van andere recepten. Het dessert klaarmaken is niet moeilijk en zal ongeveer één uur in beslag nemen. Daarnaast moet de crème brûlée nog even opstijven in de koelkast. Het recept is geschikt voor 6 tot 7 porties.

Verwarm de oven voor op 150 graden. Doe de room, het vanillestokje en de melk in een pan en verwarm tot het mengsel bijna gaat koken. Laat daarna nog een kwartier in de pan afkoelen. Klop de eidooiers, suiker en het vanille-extract totdat de suiker oplost en het mengsel glad is geworden. Voeg daarna langzaam de hete room toe en blijf voortdurend roeren op een lage snelheid.

Giet het mengsel in een maatbeker en vul zes of zeven crème brûlée schaaltjes, afhankelijk van de grootte van de schaaltjes. Zet de bakjes in een groot bakblik en vul het blik met kokend water. Je moet er voor zorgen dat het water ongeveer tot de helft van de zijkant van de schaaltjes komt. Kook de crème brûlée met vanille ongeveer 35 tot 40 minuten in de oven.

Het dessert is klaar als het midden nog een beetje wiebelt. Laat de schaaltjes afkoelen en verplaats voor minstens 2 uur naar de koelkast. Bestrooi de custard laag vervolgens met een volle theelepel van de rietsuiker. Karameliseer de suiker voor de creme brulee met vanille met behulp van een brander.

TIP: Stop met karameliseren als de suiker goud kleurt en borrelt. Als het donkerder wordt, zal de laag een beetje bitter en aangebrand smaken.

Bron: Vanilla Clounds


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: