Cremebruleerecept.nl

De lekkerste creme brulee recepten

Crème brûlée met frambozen

Crème brûlée met frambozen

Ingrediënten:


Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 1 uur
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren
Laden...
2.6 sterren - gebaseerd op 5 reviews

De crème brûlée met frambozen bevat niet alleen een custard met een laagje suiker maar wordt ook door fruit op smaak gebracht. Als je niet van frambozen houdt kun je eventueel ook aardbeien of bessen gebruiken. In het vla- of custardgedeelte zit het fruit al verwerkt. Je kunt ook nog extra gebruiken voor de garnering. Wel wordt er nog steeds op traditionele wijze een vanillestokje verwerkt in het recept.

Bereiding Crème brûlée met frambozen:

Naast de kook- en voorbereidingstijd moet de crème brûlée met frambozen ook nog twee uur in de koelkast rusten. Het recept is geschikt voor ruim 6 porties.

Begin met de voorbereiding; snijd de frambozen of aardbeien fijn en hak het vanillestokje in de lengte doormidden. Verwarm de room in een middelgrote steelpan op matig vuur. Voeg het vanillestokje toe en laat ongeveer 15 minuten sudderen. (niet koken) Haal vervolgens van het vuur, verwijder de vanille en laat een kwartier rusten.

Meng ondertussen de licht geklopte eierdooiers met de suiker. Gebruik een garde om het tot een dik en lichtgeel mengsel om te toveren. Voeg beetje bij beetje ongeveer de helft van het roommengsel toe en blijf roeren totdat het goed is gemengd. Giet het eimengsel dan bij de resterende room en zorg opnieuw dat alle ingrediënten goed zijn geroerd. Verwarm de oven op 170 graden.

Vet zes tot acht schaaltjes in met cooking spray of boter en verdeel de ‘custard’ over het aantal schaaltjes. Voeg dan enkele van de gesneden aardbeien of frambozen toe. Verplaats de schaaltjes naar een grote ovenschaal en vul deze met warm water. Ongeveer tot halverwege van de crème brûlée met frambozen. Zet de ovenschaal zo’n 60 minuten in de oven.

Laat een halfuur afkoelen, verplaats daarna naar de koelkast, dek af en laat ongeveer 1 tot 2 uur in de koelkast staan. Eventueel bestrooien met extra suiker en een nieuw laagje branden met een crème brûlée brander. Ook kun je wat extra aardbeien of frambozen voor de garnering gebruiken.

TIP: Als je geen vanillestokje voor handen hebt, kun je de crème brûlée met frambozen ook met twee theelepels vanille bereiden.


Deel dit recept!


Recept door:

Laat een reactie achter: