Cremebruleerecept.nl

De lekkerste creme brulee recepten

Creme brulee brander

Hoe werkt een crème brûlée brander?

Op cremebruleerecept.nl zijn verschillende recepten te vinden. Het toetje kan met verschillende smaken worden klaargemaakt maar de bereidingswijze heeft veel overeenkomsten. Vlak voordat crème brûlée wordt opgediend, strooi je een dun laagje suiker over de custard. Door een paar keer voorzichtig met de schaaltjes op het aanrecht te tikken wordt de suiker gelijkmatig verdeeld.

Om een goudbruin laagje te krijgen, moet je het dessert karameliseren. Dit kun je op meerdere manieren doen. Zet de crème brûlée schaaltjes nog even in de oven en wacht totdat de suiker begint te smelten en een knapperig bruin kleurtje krijgt. Het is echter ook mogelijk om het suikerlaagje te karameliseren met behulp van een crème brûlée brander.

Daarbij moet je goed opletten dat de suiker niet aan brandt. Dit doe je door de vlam een eind van de suiker vandaan te houden en langzaam dichterbij te brengen. Blijf de crème brûlée brander goed bewegen zodat de vlam niet te lang op een plek blijft. Je bent klaar als het suikerlaagje begint te smelten en goudbruin kleurt.

Het kan de eerste keer best moeilijk zijn om een mooi gekleurd laagje te creëren. Als er belangrijke gasten op bezoek komen, kan het geen kwaad om vooraf eens te oefenen met de crème brûlée brander. Op het moment suprême zal je een mooi dessert afleveren.

TIP: Zet de crème brûlée brander na gebruik rechtop neer. Het warme gedeelte kan zo het aanrechtblad of de keukentafel niet beschadigen.

Hoe ziet een crème brûlée brander er uit?

creme brulee brander
Er zijn meerdere aanbieders voor dit handige keukenhulpje. Crème brûlée branders verschillen maar hebben ook overeenkomsten. Het apparaat heeft meestal een kunststof handvat en een opening van RVS, waar de vlam uit komt. Aan de bovenzijde zit een druk- of draaiknop om de vlam te activeren en de vlamsterkte te regelen terwijl de onderkant ruimte biedt voor een ingang om het gas bij te vullen.

Een crème brûlée brander werkt inderdaad op basis van butaangas. De inhoud bedraagt zo’n 28 tot 30 ml waardoor het keukenhulpje ruim een uur te gebruiken valt. Let er bij de aankoop op dat webshops de brander exclusief gas leveren.


Laat een reactie achter: